In België kunnen Joden nu koosjere whiskey drinken

Whiskey met een kasjroetstempel

in Christelijk Nieuws

Joden in België kunnen met een gerust hart whiskey drinken: daar is nu een koosjere whiskey te krijgen. Dat meldt de website Jonet.nl.

Het gaat om Gouden Carolus Single Malt, en de whiskey is van Stokerij de Molenberg in het plaatsje Blaasveld. De drank heeft van rabbijnen een zogeheten kasjroetstempel gekregen. Daarmee voldoet het aan de regels van de Joodse spijswetten en is het dus een koosjer product.

Voorschriften

Stokerij de Molenberg bestaat sinds 1872 en is onder meer bekend van het bier Gouden Carolus. De naam van de whiskey is op die naam gebaseerd. De stokerij begon in 2010 met het maken van whiskey. Het Antwerpse rabbinaat heeft vervolgens het gehele maakproces van de drank bekeken, en concludeerde dat dit precies volgens de wettelijke voorschriften gebeurde.

Bovendien is de Gouden Carolus Single Malt niet de enige koosjere whiskey. Zo zijn er ook verschillende Schotse, Ierse en Amerikaanse whisky’s te koop. 

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons