Hersentumor verdwijnt na gebed

Specialisten hebben geen verklaring

in Christelijk Nieuws

Duizelig en met hoofdpijn ging Paul Wood een paar maanden geleden naar de arts. Er werd een hersentumor gevonden, maar de operatie om deze te verwijderen, heeft nooit plaatsgevonden. Toch is Wood genezen, vertelt hij aan Fox News.

Als Wood te horen krijgt dat hij een hersentumor acterin zijn hoofd heeft, reageert hij ogenschijnlijk laconiek. "Maak je geen zorgen. Dit is een test van mijn geloof," zegt hij tegen zijn arts. De dokter meent dat Wood de ernst van de situatie niet goed begrijpt, maar Wood antwoordt: “Ik ben serieus over mijn geloof."

Gebedssteun

Meteen na het artsbezoek neemt Wood contact op met zijn kerk voor ondersteuning en gebed. Mensen bidden voor hem en laten hem dat ook weten. "Mijn telefoon ontplofte," zegt hij hierover. "En op mijn Facebook staat gebed na gebed, vanuit heel Californië."

Onderzoek vor de operatie

Omdat Wood geopereerd moet worden, gaat hij twee dagen voor de operatie voor een laatste CT-scan naar het ziekenhuis. Nog steeds heeft hij last van duizeligheid en hoofdpijn, maar bang of gespannen voor de ingreep is hij niet. Hij is er zeker van dat God de tumor zal wegnemen.

Hersentumor verdwenen

Op de dag voor de operatie wordt Wood gebeld. De ingreep is geannuleerd, omdat de tumor verdwenen is, krijgt hij te horen. Specialisten kunnen het niet verklaren. “Soms gebeuren er dingen waarvoor wij geen verklaring hebben,” is de reactie van zijn arts, dr. Yee.

Inspiratie voor zijn omgeving

Zijn dominee vertelt aan nieuwszender CBS Sacramento: "Hij bleef maar zeggen: ‘Wat er ook gebeurt, het komt goed met mij. Ik vertrouw op God.' Voor veel mensen in zijn omgeving was dat inspirerend.”

Vervolgstudie

De artsen zijn zo gefascineerd over zijn herstel, dat zij Wood gevraagd hebben mee te werken aan een vervolgstudie over deze genezing.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons