Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

Katholieke Kerk helpt schoolkinderen uit getroffen gezinnen

in Christelijk Nieuws

Op zeven katholieke scholen in het bisdom Sacramento kunnen kinderen uit de stad Paradise, die door een verwoestende brand werd getroffen, gratis naar school. Via de site van het bisdom wordt geld ingezameld om de kosten hiervan te dekken.

“We zijn diepbedroefd over de verwoesting die de brand heeft aangericht en het aantal gezinnen dat getroffen is," schrijft Lincoln Snyder op de website van de kerk. Snyder is uitvoerend schooldirecteur van de hulp biedende scholen. “We begrijpen dat het lang kan duren voordat leerlingen in de stad Paradise naar hun school en klaslokaal kunnen terugkeren. We willen graag helpen door onze scholen open te stellen voor studenten die zijn ontheemd door de branden.”

Gratis onderwijs

“Veel gezinnen hebben bijna alles verloren. Schoolgang kan een belangrijke stabiliserende kracht zijn in het leven van een kind. Sommige klassen op onze scholen kunnen meer studenten huisvesten. We hebben daarom besloten die plaatsen open te stellen voor getroffen gezinnen die zich in de buurt van die scholen bevinden. Hoewel onze scholen uit collegegeld worden gefinancierd, zullen we voor de rest van het academisch jaar ontheemde studenten uit Butte County (het gebied in de staat Californië waar de plaats Paradise deel van uitmaakt, red.) kosteloos inschrijven.“
Om de extra kosten voor de opvang van de basis- en highschoool-leerlingen te kunnen betalen, organiseerde het bisdom een giftenactie.

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons