Gaat Asia Bibi naar Duitsland?

Moslimextremisten houden klopjacht

in Christelijk Nieuws

Volgens Heribert Hirte, CDU-politicus in Duitsland, heeft de federale overheid van ons buurland een verblijfsvergunning verleend aan Asia Bibi en haar naaste familie. Hirte vertelde dit gisteren op de katholieke radiozender Domradio.

Het is nu aan Asia Bibi of zij van dit aanbod gebruik maakt. Voordat ze naar Duitsland zou komen, moet eerst onderzocht worden hoe zij op een veilige manier Pakistan kan verlaten. In het radio-interview wees Hirte erop dat degenen die hen laten vertrekken, ook bedreigd zullen worden. “Dit zijn zeer complexe zaken die veel diplomatieke vaardigheden vergen.”

Klopjacht

Op dit moment verblijft Asia Bibi op een beveiligde locatie in Pakistan. The Guardian meldt dat moslimextremisten op zoek zijn naar de verblijfplaats van Asia. Zij gaan daarvoor van huis naar huis en laten daarbij foto’s van Bibi en haar familieleden zien.

Bijzondere droom

Volgens haar advocaat, Saif-ul-Malook, kan Asia Bibi het land probleemloos verlaten als Duitsland haar van de benodigde documenten voorziet. Eerder uitte deze advocaat de wens dat Duitsland Asia het Duitse staatsburgerschap zou verlenen. Hij vertelde verder dat Asia voor haar vrijspraak door het hooggerechtshof een droom heeft gehad waarin de gevangenisdeuren plotseling openstonden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons