'Familie Asia Bibi in levensgevaar'

'Opgejaagd als wild'

in Christelijk Nieuws

De familie van Asia Bibi, de christelijke vrouw uit Pakistan die werd beschuldigd van godslastering maar hiervan werd vrijgesproken, is in acuut levensgevaar. Dat schrijft Kerknet.be.

Verschillende media, zoals The Guardian, beschrijven hoe de familie van Asia Bibi wordt 'opgejaagd als wild'. Iemand die direct contact heeft met de familie van Asia, is John Pontifex van de Britse afdeling van Kerk in Nood. Aan hem vertelde de familie dat als ze niet naar het buitenland kunnen, er iets verschrikkelijks staat te gebeuren. "Zij vertelden mij dat moellahs met foto’s van de familieleden van huis tot huis gaan om hen op te jagen. De familieleden zijn nergens nog veilig. Zij kunnen zich pas na zonsondergang in het publiek vertonen."

Onderhandelen over vertrek

Sinds Asia is vrijgesproken, hebben Nederland, Canada, Spanje en Frankrijk asiel geboden aan de christelijke Pakistaanse vrouw en haar familie. Duitsland en Engeland zouden hun eigen diplomaten hebben ingezet om in gesprek te gaan met de Pakistaanse overheid, zodat ze kunnen onderhandelen over het vertrek van Asia uit Pakistan.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons