De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

'Het is de wens van het volk om God te kennen'

in Christelijk Nieuws

Uit recent onderzoek van National Book Development Board (NBDB) op de Filipijnen blijkt dat ruim 72 procent van alle Filipijnse volwassenen de Bijbel leest. In 2012 lag dit percentage nog op 58 procent.

De onderzoekers wilden weten wat Filipino’s lezen, met welk doel, welk genre en hoe vaak.

Op de vraag welk genre boeken Filipino's lezen, antwoordde 72 procent dat dit de Bijbel is. Daarmee staat dit boek op de eerste plaats. Prenten- en verhalenboeken voor kinderen nemen met 53 procent de tweede plaats in. Korte kinderverhalen staan op drie (52 procent).
In 2012 hield de NBDB eenzelfde onderzoek. Toen antwoordde 58 procent van de ondervraagden dat de Bijbel het meestgelezen boek was.

De NBDB is door de Filippijnse overheid opgericht om het lezen te bevorderen en de groei van uitgeverijen te stimuleren.

Zegen voor de wereld

Noel Pantoja, de voorzitter van de Philippine Bible Society, laat weten dat dit onderzoek het belang van de Bijbel laat zien. "Het is de wens van het volk om God te kennen en Hem bekend te maken, in het hele land en over de hele wereld. Ondanks alle beproevingen die we als natie hebben, is onze hoop in de Heer. Hij zal het land naar zijn bestemming leiden om een ​​zegen voor de wereld te zijn." 

De katholieke bisschop Arturo Bastes ziet in de uitkomsten een beloning voor de speciale bediening van de kerk. "De gezamenlijke inspanningen dragen vrucht.”

Beeld: Ucanews

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons