'Asia Bibi vrij en onderweg naar Nederland'

Bericht nog niet officieel bevestigd

in Christelijk Nieuws

De Pakistaanse christin Asia Bibi is woensdag vrijgelaten uit de gevangenis en zou onderweg zijn naar Nederland. Dat meldden Pakistaanse media woensdagavond.

Update donderdagochtend: Volgens het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is Asia Bibi nog in Pakistan. Er is veel onduidelijkheid over haar verblijfplaats en of ze veilig is.  Lees hier meer: Asia Bibi is toch nog in Pakistan.

Advocaat Saif-ul-Malook bevestigt via stichting Hulp Vervolgde Christenen de juistheid van het nieuws. Officieel is het bericht nog niet bevestigd. 
Dinsdagavond al zette het Pakistaanse leger de omgeving van de gevangenis en het vliegveld in Multan af. Dat was volgens ingewijden een aanwijzing dat de vrijlating van Bibi op handen was.

Geruchten

Stichting Hulp Vervolgde Christenen schrijft: 'De Pakistaanse tv zender ARY News meldt dat Asia Bibi uit de gevangenis is vrijgelaten. Er gaan geruchten dat een speciale ambassadeur uit Nederland is gekomen om Asia Bibi op te halen. De zender bevestigt dat Asia Bibi is vrijgelaten en in het vliegtuig zit.'

Christenunie

De Christenunie heeft verheugd gereageerd op het bericht dat Asia Bibi die in Pakistan gevangenzat zou zijn vrijgelaten. "Dat Asia Bibi nu toch vrijgelaten is, is onvoorstelbaar goed nieuws. Er is de laatste dagen, maanden, jaren voortdurend voor haar gebeden, vandaag mogen we danken'', stelt ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind. "Nu is het belangrijkste dat Asia Bibi een veilig heenkomen vindt. Waar Nederland iets voor haar kan betekenen, moeten we dat dan ook doen. Daarna is het zaak om de druk op Pakistan nog verder op te voeren om de voor christenen levensbedreigende blasfemiewetten af te schaffen. De slepende zaak van Asia Bibi maakt overduidelijk wat de kwetsbare positie van christenen en andere minderheden in grote delen van de wereld nog steeds is.''

Het hooggerechtshof in Pakistan sprak Asia Bibi onlangs vrij. Ze zat sinds 2010 gevangen en was veroordeeld tot de doodstraf omdat ze de profeet Mohammed beledigd zou hebben.

De advocaat van Asia Bibi, Saif-ul-Malook, vluchtte eerder deze week uit Pakistan. Het was voor hem te gevaarlijk geworden.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons