'Asia Bibi is toch nog in Pakistan'

Onduidelijkheid over haar verblijfplaats

in Christelijk Nieuws

De christelijke Pakistaanse vrouw Asia Bibi, die op verdenking van godslastering jarenlang in de dodencel zat, is nog steeds in Pakistan. Dit heeft een woordvoerder van het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tegen persbureau Reuters gezegd.

Asia Bibi werd woensdag vrijgelaten uit de gevangenis in de stad Multan, in het zuiden van de provincie Punjab. Daarvandaan is zij naar de hoofdstad Islamabad gevlogen, waar ze volgens bronnen van Reuters voor haar eigen veiligheid wordt vastgehouden.

Direct na de vrijlating van Asia Bibi ontstonden geruchten dat zij op weg zou zijn naar Europa, mogelijk naar Nederland. De woordvoerder van het ministerie, Muahmmad Faisal, ontkent dit. "Zij is in Pakistan," schreef hij in een WhatsAppbericht aan Reuters.

Stichting Hulp Vervolgde Christenen schrijft: "We zijn dankbaar en blij met de berichten over de vrijlating van Asia Bibi. Jarenlang gebed is verhoord. Er is nog veel onduidelijk over waar Asia Bibi nu is. Stichting HVC roept je op om te bidden voor haar veiligheid, voor haar familie, voor het land Pakistan, voor de christenen daar, maar ook voor de mensen die het voorzien hebben op haar leven."

Asia Bibi's advocaat Saif-ul-Malook is wel in Nederland.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons