Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Akiane Kramarik maakt schilderijen van haar visioenen

‘Door mijn kunst wil ik laten zien dat er hoop is’

Sinds haar kleutertijd krijgt de Amerikaanse Akiane Kramarik indrukwekkende visioenen, die ze vastlegt op het schildersdoek. Haar schilderijen hebben grote invloed op haar leven en op dat van anderen.

Deel:

Akiane Kramarik is 4, als ze indrukwekkende visioenen krijgt van de hemel. Deze blijven komen, wekenlang. Om niet te vergeten wat ze gezien heeft, maakt Akiane er, zo jong als ze is, tekeningen van. Ze tekent onder andere ‘haar’ engel en Jezus. Ze vertelt haar moeder, die atheïst is, ook over haar visioenen. Akianes moeder is er erg in geïnteresseerd, het leidt zelfs tot haar bekering.

God is mijn leraar

Op haar 5e begint Akiane veelkleurige pasteltekeningen te maken. 's Nachts als ze wakker wordt, werkt ze verder aan haar tekeningen, die ze zo nu en dan ook op kunstbeurzen exposeert. Als haar visioenen stoppen, verliest ze inspiratie om met kunst bezig te zijn. Dit duurt tot haar 8e. Dan begint Akiane zichzelf in het schilderen te bekwamen, hoewel ze er geen les in krijgt. “God is mijn leraar,” zegt ze later over deze tijd. Met de inspiratie om te schilderen, komen ook haar visioenen weer terug en schildert ze doeken met namen als The Prince of Peace en Vader, vergeef hen.

Media-aandacht

Haar schilderkunst blijft niet onopgemerkt. Als 9-jarige krijgt Akiane een uitnodiging van Oprah Winfrey. Ze mag in de Oprah Winfrey-show over haar schilderkunst komen vertellen en neemt daarvoor een aantal doeken mee. De aandacht die Akiane krijgt, zorgt voor een geweldige boost van haar carrière. Talloze schilderijen gaan voor meer dan 40.000 dollar per stuk over de toonbank. Ook andere televisiestations nodigen haar uit, waaronder Hour of Power. Ze vertelt Robbert Schuller dat ze – dan al – meer dan zestig pastelwerken heeft gemaakt, die op visioenen gebaseerd zijn.

Ambities van Akiane Kramarik

Hoe jong ze ook is, Akiane weet wat ze wil. “Toen ik 3 was, had ik een visioen om de hele wereld te helpen,” zegt ze in Hour of Power. “Ik wil arme en dakloze kinderen in de wereld helpen.”

Inmiddels is Akiane 24 en nog steeds heeft ze grote ambities. “Door mijn kunst wil ik laten zien dat er hoop is. Ik hoop dat ik door mijn werk mensen kan verenigen en eenheid kan bereiken,” vertelt ze op internet. Ook wil ze een kunst- en wetenschapsacademie starten en is ze op zoek naar nog onbekende artiesten die bekend willen worden. “Ik hoop hen door mijn kunstgalerij handvatten te kunnen geven. Ik wil hen helpen hun doel te bereiken.”

Geloof

Hoewel Akiane in een atheïstisch gezin is opgegroeid en niet naar een kerk gaat, weet ze dat Jezus haar hoogste autoriteit is. “Hij is de enige weg naar God, de enige weg naar de hemel en naar vreugde. Alleen Liefde kan ons dichter bij Gods almachtige waarheid, wijsheid en geluk brengen,” schrijft ze op een van haar internetsites. Mijn persoonlijke opvattingen over Jezus zijn sinds mijn 4e jaar volwassen geworden en verdiept. Naarmate ik groei, zie ik hoe enorm en onbegrensd Zijn liefde is."

Visioen in beeld

Nog steeds maakt Akiane schilderijen naar aanleiding van visioenen. In onderstaande video laat ze zien hoe het schilderij The Light is gemaakt.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: Facebook

--:--