Zeven jonge theologen in de race voor Jonge Theoloog des Vaderlands

Winnaar bekend tijdens Nacht van de Theologie

in Christelijk Nieuws
Lampen

Op 27 oktober zal tijdens de Nacht van de Theologie voor het eerst de titel Jonge Theoloog des Vaderlands toegekend worden aan een beginnend theoloog. Zeven kandidaten zijn hiervoor geselecteerd door de universiteiten en hogescholen die de Nacht van de Theologie mede organiseren.

De komende tien dagen kan er gestemd worden op de zeven kandidaten. Zij stellen zichzelf op de site voor via een korte video en een blog. De uitslag wordt deels bepaald door een vakjury tijdens de Nacht van de Theologie en door een internetstemming.

Debat

Tijdens het middagprogramma van de Nacht van de Theologie gaan de zeven kandidaten met elkaar in debat. Drie van hen gaan uiteindelijk door naar het avondprogramma. Dan kan er opnieuw gestemd worden. Een van deze drie wordt uiteindelijk de allereerste Jonge Theoloog des Vaderlands. De winnaar zal aantreden in de Amsterdamse Stadsschouwburg tijdens de tweede editie van ‘De staat van God’ in het voorjaar van 2019.

Kandidaten

Alle zeven kandidaten zijn uitgenodigd als gast in de EO-programma’s De Nachtzoen (NPO 2) en Nog even Zondag (NPO Radio 5). Komende zaterdag worden de zeven kandidaten voorgesteld in dagblad Trouw.

Meer informatie over de kandidaten is te vinden op de website van de Nacht van de Theologie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons