'Wie kent mij nog?': Pearl zit bijna altijd in haar flat

Woensdag, 22.45 uur, NPO 2

in Mediatips

Tijdens de 'Week tegen Eenzaamheid' ontmoeten we in het EO-programma Wie kent mij nog? mensen voor wie deze vraag dagelijkse realiteit is. Pearl, die door ziekte niet meer kan werken, heeft weinig energie en zit heel veel binnen. 

Vorig jaar keek Pearl naar Wie kent mij nog? Ze herkende zichzelf in de verhalen uit het programma. Door een bindweefselziekte kan Pearl niet meer werken en raakt ze steeds meer geïsoleerd. Ze is nu 27 en merkt dat het leven voor haar vriendinnen in volle vaart doorgaat, terwijl ze zelf meestal thuis zit.

'Vergeten worden doet zeer'

Zelf heeft Pearl vaak te weinig energie om erop uit te gaan. Doordat ze inkomsten mist, kan ze een uitje meestal ook niet betalen. De meeste dagen slijt ze daarom in haar flat in Alkmaar. Pearl merkt dat ze wordt vergeten en dat doet haar zeer. 

Wie kent mij nog?

In Wie kent mij nog? portretteert de EO op NPO 2 van zondag 30 september t/m donderdag 4 oktober (direct na Nieuwsuur) mensen voor wie deze indringende vraag dagelijkse realiteit is. Kijkers kunnen via de website Wiekentmijnog.nl reageren op de portretten. Ook is daar informatie te vinden voor mensen die zelf met eenzaamheid te maken hebben óf die juist iets voor een ander willen betekenen. 

Maandag t/m donderdag
22.45 uur, NPO 2

'5 tegen eenzaamheid' op NPO Radio 5

Ook op NPO Radio 5 staat EO stil bij de 'Week tegen Eenzaamheid'. Luister op woensdag 3 oktober naar deze programma's: 

Open Huis 
Iedere dag horen we in dit radioprogramma een fragment uit de tv-reeks Wie kent mij nog? Ook kunnen luisteraars aangeven welke eenzame in hun omgeving een bloemetje verdient. 
14.00 uur, NPO Radio 5

Thuis op 5
Marco van der Straten, eindredacteur van Wie kent mij nog? sluit de uitzending af met de 'Dagsluiter'. 
22.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Nathalie Folkertsma 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons