'Wie kent mij nog?': Jelle Jan eenzaam na stuklopen relatie

Dinsdag, 22.45 uur, NPO 2

in Mediatips

Tijdens de 'Week tegen Eenzaamheid' ontmoeten we in het EO-programma Wie kent mij nog? mensen voor wie deze vraag dagelijkse realiteit is. Vanavond vertelt Jelle Jan, die nu eenzaam in een verzorgingshuis woont, dat zijn scheiding voor hem het dieptepunt was. 

Jelle Jan werkte jarenlang in de zorg, maar hij vond het werk te zwaar en belandde uiteindelijk in de WAO. Hoewel hij gelukkig was met zijn vrouw Coby, ging het langzaam bergafwaarts met hun relatie. Jelle Jan dronk en rookte te veel en de twee groeiden uit elkaar. Hun huwelijk eindigde in een scheiding, voor Jelle Jan het dieptepunt in zijn leven. 

Trouwfoto

Hij koestert nog steeds de trouwfoto die op zijn kamer staat. Door een ernstige longziekte woont Jelle Jan nu in een verzorgingshuis en kan hij alleen naar buiten met een scootmobiel. Jelle Jan ervaart elke dag als een eenzaam ritueel van tv-kijken en muziek luisteren. Op deze manier heeft hij geen zin meer in het leven.

Wie kent mij nog?

In Wie kent mij nog? portretteert de EO op NPO 2 van zondag 30 september t/m donderdag 4 oktober (direct na Nieuwsuur) mensen voor wie deze indringende vraag dagelijkse realiteit is. Kijkers kunnen via de website Wiekentmijnog.nl reageren op de portretten. Ook is daar informatie te vinden voor mensen die zelf met eenzaamheid te maken hebben óf die juist iets voor een ander willen betekenen. 

Maandag t/m donderdag
22.45 uur, NPO 2

Beeld: Nathalie Folkertsma 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons