'Wie kent mij nog?': hoe leert Mariska mensen kennen?

Donderdag, 22.45 uur, NPO 2

in Mediatips

Tijdens de 'Week tegen Eenzaamheid' ontmoeten we in het EO-programma Wie kent mij nog? mensen voor wie deze vraag dagelijkse realiteit is. Mariska bleef eenzaam achter na het verlies van haar man. Ze wil graag nieuwe mensen leren kennen, maar hoe doe je dat?

De Utrechtse Mariska is sinds het overlijden van haar man, twee jaar geleden, eenzaam. Van jongs af aan heeft ze veel gewerkt. Ze vertelt in Wie kent mij nog? dat dit vroeger niet gebruikelijk was. Het heeft ertoe geleid dat ze buiten haar werk nooit vriendschappen heeft kunnen opbouwen. 

'Vroeger stortte ik me op mijn werk'

Toen Mariska jonger was, voelde ze zich ook vaak eenzaam. Maar dan stortte ze zich op haar werk, zodat ze dat niet hoefde te voelen. Nu ze alleen thuis zit, wordt ze dagelijks met de eenzaamheid geconfronteerd, vertelt ze in Wie kent mij nog? Ze wil daarom graag nieuwe mensen leren kennen, maar weet niet hoe ze dat moet aanpakken. Mariska voelt zich verlaten. Wie kent haar nog?

Wie kent mij nog?

In Wie kent mij nog? portretteert de EO op NPO 2 van zondag 30 september t/m donderdag 4 oktober (direct na Nieuwsuur) mensen voor wie deze indringende vraag dagelijkse realiteit is. Kijkers kunnen via de website Wiekentmijnog.nl reageren op de portretten. Ook is daar informatie te vinden voor mensen die zelf met eenzaamheid te maken hebben óf die juist iets voor een ander willen betekenen. 

Maandag t/m donderdag
22.45 uur, NPO 2

'5 tegen eenzaamheid op NPO Radio 5'

Ook op NPO Radio 5 staat EO stil bij de 'Week tegen Eenzaamheid'. Luister op woensdag 3 oktober naar deze programma's: 

Open Huis 
Iedere dag horen we in dit radioprogramma een fragment uit de tv-reeks Wie kent mij nog? Ook kunnen luisteraars aangeven welke eenzame in hun omgeving een bloemetje verdient. 
14.00 uur, NPO Radio 5

Thuis op 5
Marco van der Straten, eindredacteur van Wie kent mij nog?, sluit de uitzending af met de 'Dagsluiter'. 
22.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Nathalie Folkertsma 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons