'Wie kent mij nog?': eenzame 50e verjaardag voor Maria

Maandag, 22.45 uur, NPO 2

in Mediatips

Tijdens de 'Week tegen Eenzaamheid' ontmoeten we in het EO-programma Wie kent mij nog? mensen voor wie deze vraag dagelijkse realiteit is. Soms spelen ongelukkige keuzes uit het verleden een rol. Zoals in het leven van de 50-jarige Maria. 

Als in het toenmalige Joegoslavië oorlog uitbreekt, vlucht Maria naar Nederland. De eerste twintig jaar woont ze in Amsterdam, waar ze veel vrienden heeft. Maar dan loopt haar huwelijk op de klippen. Maria vertrekt uit de hoofdstad en vereenzaamt steeds meer.

'Ik nam bewust afstand van vrienden'

Ze houdt zich een tijdje bezig met oosterse meditatie en neemt bewust afstand van vrienden, omdat ze denkt dat dit goed voor haar is. Van die keuze heeft ze nu spijt, vertelt ze in Wie kent mij nog? Want ze leeft nu in eenzaamheid. Laatst werd Maria 50, maar er was niemand om het mee te vieren.

Wie kent mij nog?

In Wie kent mij nog? portretteert de EO op NPO 2 van zondag 30 september t/m donderdag 4 oktober (direct na Nieuwsuur) mensen voor wie deze indringende vraag dagelijkse realiteit is. Kijkers kunnen via de website Wiekentmijnog.nl reageren op de portretten. Ook is daar informatie te vinden voor mensen die zelf met eenzaamheid te maken hebben óf die juist iets voor een ander willen betekenen. 

Maandag t/m donderdag
22.45 uur, NPO 2

'5 tegen eenzaamheid' op NPO Radio 5

Ook op NPO Radio 5 staat EO stil bij de 'Week tegen Eenzaamheid'. Luister op maandag 1 oktober naar deze programma's: 

Open Huis 
De 33-jarige Didi is eenzaam. We laten in de uitzending een deel van onze podcast horen, waarin ze haar verhaal vertelt. 
14.00 uur, NPO Radio 5 

Thuis op 5
Marco van der Straten, eindredacteur van Wie kent mij nog?, sluit de uitzending af met de 'Dagsluiter'. 
22.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Nathalie Folkertsma 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons