Uitdaging gaat tóch door

Eerstvolgende uitgave in december

in Christelijk Nieuws

De evangelische krant Uitdaging maakt tóch een doorstart. Eerder dit jaar maakte Leo Habets bekend dat het blad zou ophouden te bestaan. Inmiddels blijkt een nieuwe partij het werk van stichting Uitdaging voort te willen zetten.

Habets lijdt aan een ernstige vorm van darmkanker en zag geen mogelijkheden meer om het werk van Uitdaging voort te zetten. Nu laat hij weten op Uitdaging.nl: "Na gesprekken met Siebren Verburg van Events4Christ hebben wij gezamenlijk besloten dat Uitdaging door moet gaan." Onder anderen Siebren Verburg neemt de leiding op zich, en zal het geheel in een nieuwe stichting met de naam Uitdaging voortzetten. "Deze stichting zal het bestaande netwerk en de website overnemen. Het werk van Uitdaging zal op deze manier voortgezet en gewaarborgd kunnen worden."

Er wordt door verschillende redacteuren weer volop gewerkt aan een nieuwe krant. De eerstvolgende uitgave staat gepland voor december.

Afscheidsbericht

Op de website schrijft de ernstig zieke Leo een indrukwekkend afscheidsbericht: "Dit is mijn laatste e-mail aan u. Mijn tijd om te vertrekken en om intocht te nemen bij de Heer is gekomen. Ik verlang er met heel mijn wezen naar bij Hem te zijn, die alle tranen van mijn ogen zal afwissen. Wat een feest gaat dat worden om Hem van aangezicht tot aangezicht te mogen ontmoeten. Ik heb het van jongs af aan als mijn roeping ervaren het evangelie op grote schaal te verkondigen via de media. Die opdracht ben ik met vallen en opstaan 50 jaar trouw gebleven. Ik hoop zó dat de Heer tegen mij wil zeggen: Leo, ondanks al jouw fouten en tekortkomingen; wel gedaan, ga in tot het feest van jouw Heer."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons