'Typisch Bloemenbuurt': 'Ze zijn hier recht voor z'n raap'

Drie weken lang: maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

in Mediatips

De Bloemenbuurt in Amersfoort telt een klein aantal straten. Het is een is een op zichzelf staande wereld, met eigen, vaak ongeschreven regels en wetten. Aan grijstinten en nuances doen ze hier niet: ja is ja, nee is nee. Drie weken lang zijn we in Typisch Bloemenbuurt (EO) te gast in deze kleurijke volksbuurt in Amersfoort. 

De kleine arbeiderswoningen in deze wijk werden rond 1900 gebouwd voor werknemers van de Nederlandse Spoorwegen. Een dikke eeuw later leven de Bloemenbuurters van nu er nog net zo dicht op elkaar als toen. In de eerste aflevering ontmoeten we Mike, de buurtbeheerder. Mike loopt zijn ronde door de buurt, waar de bewoners zich storen aan de hondenpoep op de stoep en de geluidsoverlast.

(Tekst loopt door onder de video.) 

'Bijkomen van het stappen'

Ook ontmoeten we vanavond in Typisch Bloemenbuurt de buurvrouwen Gerda en Louana, die een groot deel van de dag doorbrengen onder de partytent in de voortuin. Het is een geschikte plek om bij te komen van een avondje stappen. 

Kabouterdokter

Huib is een rasechte Bloemenbuurter. Zijn vrouw runt een Thais massagesalon en Huib doet thuis de was. Oud-motorclublid Alexander neemt ons mee naar zijn moeder voor het avondeten. En 'kabouterdokter' Alex heeft het nog steeds moeilijk met het overlijden van zijn vrouw Saar.

Typisch Bloemenbuurt

In de documentaire-serie Typisch… volgen we de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? Steeds zien we een serie van twaalf afleveringen een uniek portret van een bijzondere buurt. De komende drie weken leven we met met de bewoners van de Amersfoortse Bloemenbuurt. 

Maandag t/m vrijdag, 19.20 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons