Topdoks is terug met een extra smerig seizoen

Vanaf zondag 7 oktober elke week om 17.35 uur op NPO Zapp

in Mediatips

Goed nieuws: zondag begint een nieuw seizoen van Topdoks! In dit stoere programma laten presentator Rachel Rosier en dokter Elbert Smelt zien hoe geweldig ons lichaam werkt.

Hoe werkt een vaccinatie? Wat doet een anesthesioloog precies tijdens een operatie? En hoe is het om blind te zijn? Op al deze vragen krijg je antwoord in Topdoks. Het nieuwe seizoen is extra bijzonder, zegt Elbert. “Rachel heeft een baby gekregen. Maar tijdens de opnames zat de baby nog in Rachels buik. Ze deed dus eigenlijk twee dingen tegelijk: een baby maken én presenteren!”

Superknap

En er is nog iets leuks, vertelt Elbert. “We wilden graag onderzoeken wat zonlicht met je huid doet. Om dit goed te kunnen doen, moest Rachel een stukje van mijn bovenbil snijden en dit daarna hechten. Dit is gelukt en dat is superknap, want Rachel is helemaal geen dokter! We hadden trouwens wel eerst even geoefend op een stukje kipfilet...”

Wat vind jij het coolste van dit seizoen?
“We wilden laten zien wat je moet doen als er een vliegtuig neerstort. Dus opeens stond ik op Schiphol een brandend vliegtuig te blussen. Ik bluste de brand met een megagrote brandblusser, terwijl ik zo’n warm brandweerpak aanhad. En op mijn hoofd had ik ook nog een zuurstofmasker. De adrenaline gierde door mijn lichaam en de zweetdruppels liepen over mijn rug. Het was buiten namelijk dertig graden.”

En je hebt tijdens de opnames iets gestolen. Vertel!
“Dat klopt. In die aflevering testten we hoe je kunt zien dat iemand liegt. Er was een psycholoog in de zaal die me meteen doorhad. Het leek wel alsof hij in mijn hoofd kon kijken!”

De Topdoks Smerige Show op YouTube

Dit seizoen is Topdoks niet alleen op televisie, maar ook op YouTube te zien. Hier maken Rachel en Elbert namelijk de Topdoks Smerige Show. In deze show worden de smerige onderdelen van ons lichaam onderzocht. Wat moet je met oorsmeer? Hoe ontstaan scheten? Waarom heb je snot? Hoe krijg je tenenkaas? Misschien zijn deze vragen een beetje smerig, maar alles heeft een functie. Iedere zondag om 16.00 uur staat er op YouTube een nieuwe show voor je klaar.  Youtube.com/topdoks                                

Tekst: Claudia Verloop
Beeld: Willem-Jan de Bruin

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons