Tijs van den Brink over 100 keer 'Adieu God?'

16 opmerkelijke afleveringen op een rijtje

Op 21 oktober wordt de 100e aflevering van Adieu God? uitgezonden. Welke uitzendingen vindt Tijs bijzonder?

 • Eerste aflevering: Johan Derksen (19 april 2012)
 • Best bekeken aflevering: Youp van ’t Hek (6 januari 2013)
 • Meest opmerkelijke reden om te stoppen met geloven: Goedele Liekens (24 mei 2012) stopte met geloven, omdat de nonnen op haar internaat valsspeelden met Monopoly.
 • Meest pikante ontmoeting: lingerieontwerper Marlies Dekkers (21 april 2013) had besloten haar nieuwste bh-ontwerp zichtbaar te dragen tijdens de uitzending.

Harry Vermeegen houdt meer van zijn hond dan van zijn vrouw

 • Meest openhartige ontboezeming: voetbalpresentator Harry Vermeegen (14 juni 2014) vertelde dat hij meer van zijn hond houdt dan van zijn vrouw.
 • Meest naïeve opmerking van mij: aan Arjen Lubach (8 maart 2015) vroeg ik: ‘Jij gelooft toch ook wel in geesten?’
 • Meest opmerkelijke aankondiging: model Sylvia Geersen (3 december 2017) kondigde aan toe te willen treden tot de Jehova’s Getuigen.
 • Oudste gast: de 87-jarige Dries van Agt (11 maart 2018)
 • Gast die niet gelooft, maar wel bidt: presentator Jochem van Gelder (31 mei 2014) stopte met geloven toen zijn zeer gelovige vader te jong overleed. Hij ging toch weer bidden toen zijn zoon ziek werd.
 • Gast waarvan ik ten onrechte dacht dat hij ongelovig is: Freek de Jonge (11 september 2016) zei: ‘Ik heb het gevoel dat ik gelovig ben. Ik ben nog niet zo bereid God dood te verklaren. Er moet iets van het mysterie aan het leven blijven zitten.’
 • Gast die niet gelooft, maar wel gelooft: schrijver Kristien Hemmerechts (18 juni 2017) vertelde: ‘Ik ben niet gelovig. Maar toen ik kanker had, voelde ik: ik ben veilig in de handen van de Heer.’

Jeroen Pauw werkte pas mee nadat hij gechanteerd werd

 • Gast die ik moest chanteren om in Adieu God? te komen: tegen Jeroen Pauw (7 mei 2017) zei ik: ‘Ik kom alleen bij je in de uitzending als je ook bij mij komt.’
 • Gast met de meest extreme opvatting: Midas Dekkers (28 februari 2016) had twee gehandicapte zusjes van wie hij niet kon houden. Over de nonnen die hen verzorgden, zei hij: ‘Die zijn niet goed bij hun hoofd.’
 • Eerste Adieu God?-gast die ‘Bonjour God!’ zei: schrijver Stephan Sanders (26 november 2017)
 • Jongste gast: de 28-jarige Tim Hofman (13 november 2016)
 • Gast die het liefst zou willen geloven: Diederik Stapel (9 augustus 2014) deed de uitspraak: ‘Ik ben jaloers op jou, Tijs. Jij gelooft in God. Dat zou ik willen kunnen. Echt geloven dat er iets is dat een deken vormt tegen de absurditeit en de leegte en de pijn, dat moet heerlijk zijn.’
 • Honderdste gast: minister Sigrid Kaag (21 oktober 2018)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons