Tijs van den Brink genomineerd voor Europese prijs

'Tijs liet een nieuw geluid horen in het publieke debat'

in Christelijk Nieuws

EO-presentator Tijs van den Brink is genomineerd voor de EUROPA PRIX voor de Europese journalist van het jaar 2018. Deze nominatie ontving hij voor zijn rol bij de onderzoekserie ‘Tijs en de Ramadan’.

 Van de 26 genomineerden is Van den Brink samen met documentairemaker Sinan Can de enige Nederlander die genomineerd is voor de prestigieuze prijs. De uitreiking van de prijs is op 19 oktober.

Buiten zijn comfortzone

De motivatie voor de nominatie vanuit de jury luidt als volgt: “De journalist is buiten zijn of haar comfortzone getreden om een nieuw geluid te laten horen in het publieke debat.” In Tijs en de ramadan heeft Tijs dat volgens de jury gedaan.
Van den Brink is dankbaar voor zijn nominatie. “In Tijs en de ramadan heb ik echt iets nieuws gedaan en ben ik ver buiten mijn comfortzone gegaan: ik ben een aantal dagen bij een moslimgezin gaan wonen, om de islamitische wereld in Nederland beter te leren kennen. Tegelijkertijd stond ik in contact met 100 mensen uit een online panel, die met mij meeleefden en mij stuurden. Het was een mooi avontuur. Dat het ook nog beloond wordt met een nominatie, is natuurlijk prachtig!”

Ontregelend en fascinerend

Uit verschillende (politieke) hoeken kwam zowel kritiek als lof. Het programma werd omschreven als ontregelend en fascinerend tegelijkertijd.

Tijs van den Brink is elke doordeweekse dag te horen op Radio 1 bij het programma Dit Is De Dag en wekelijks te zien bij de tv-programma’s NieuwLicht en Adieu God?.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons