Stefan Paas nieuwe Theoloog des Vaderlands

‘God en ik’ van Alain Verheij beste theologische boek

in Christelijk Nieuws

Hoogleraar theologie Stefan Paas is benoemd tot de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Dat gebeurde tijdens de Nacht van de Theologie, die zaterdag 27 oktober bij de Evangelische Omroep in Hilversum werd gehouden.

Stefan Paas volgt Claartje Kruijff op, die het afgelopen jaar de titel droeg. Paas is hoogleraar in het vakgebied missiologie aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam en de Theologische Universiteit Kampen. Op de VU is hij sinds 2010 verbonden aan de J.H. Bavinck-leerstoel.

Juryrapport

De Theoloog des Vaderlands is dit jaar aangewezen door de uitgevers, hogescholen en universiteiten, omroepen, kerken en kranten die de Nacht van de Theologie organiseren. Het juryrapport prees de wijze waarop Stefan Paas zich nu al mengt in het publieke debat, onder meer via zijn publicaties en zijn bijdrage aan discussies in online media.

Prijzen

Tijdens de Nacht van de Theologie werd ook de prijs voor het beste theologische boek uitgereikt. God en ik van Alain Verheij is het beste theologische boek van 2017/2018. In dit boek verweeft Alain Verheij Bijbelverhalen op een heel soepele, geloofwaardige manier met onze cultuur en met zijn eigen leven. Verheijs manier van theologiseren is fris en Verheij weet hiermee een nieuw, postseculier publiek aan te spreken. De jury van de jaarlijkse prijs voor het beste theologische boek wordt gevormd door religierecensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad.

Jonge Theoloog Des Vaderlands

Dit jaar werd voor het eerst een Jonge Theoloog des Vaderlands gekozen. Deelnemende universiteiten en hogescholen hadden elk een kandidaat naar voren geschoven. Na online stemming en stemming door een vakjury ging deze prijs naar Rik Zweers. Hij studeert godsdienst pastoraal werk aan de VIAA Hogeschool in Zwolle.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons