'Sophie in de mentale kreukels': met burn-out vaker de kroeg in?

Dinsdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips

In de slotaflevering van Sophie in de Mentale Kreukels (BNNVARA) verdiept Sophie Hilbrand zich in de moderne tijdgeest. Leidt onze prestatiecultuur ertoe dat mensen burn-out raken? De presentator vraagt Maarten van Rossum en Midas Dekkers om advies.

Sophie Hilbrand bekijkt hoe de prestatiecultuur soms door lijkt te slaan en op welke manier dat ons als mensen de kop kan kosten. Ze spreekt met Bas die telefoonverslaafd is, nu hij minstens zes uur per dag op zijn telefoon zit. Ook wil ze weten hoe iemand in zijn drukke bestaan het hoofd koel kan houden. Daarom gaat Sophie vanavond langs bij een van de meest succesvolle artiesten in Nederland: Mr. Probz. Een bezoekje aan Japan maakt duidelijk dat ouderen daar verbinding zoeken met behulp van knuffelrobots en cheerleading.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Relativeren

Is er daadwerkelijk een verband met de huidige tijdgeest? Het blijft moeilijk om antwoorden te vinden. Daarom gaat Sophie ook langs bij twee heren op leeftijd: historicus Maarten van Rossum en bioloog Middas Dekkers. In Sophie in de Mentale Kreukels proberen zij de problemen te relativeren met een ‘nuchter’ advies: ‘Zoek de kroeg wat vaker op!’ Nemen beide senioren de problemen van deze tijd daarmee serieus genoeg?

'Sophie in de Mentale Kreukels' over burn-out

Dinsdag, 20.25 uur, NPO 3 

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons