Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

in Christelijk Nieuws

De paus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea. Dat heeft zijn staatssecretaris bevestigd, meldt Vatican News. Wel moet nog worden nagedacht over de voorwaarden waaronder deze reis kan plaatsvinden.

Tijdens een boekpresentatie in Rome vertelde de staatssecretaris van het Vaticaan, kardinaal Parolin, dat de paus welwillend staat tegenover een bezoek aan Noord-Korea. Met deze uitspraak reageerde hij openlijk op de uitnodiging die Kim Jong-un via de Zuid-Koreaanse president aan de paus had laten overbrengen. "Zo'n bezoek vereist een serieuze voorbereiding en overweging," voegde Parolin eraan toe. Het kan “steun geven aan het proces van vrede en denuclearisering van het Koreaanse schiereiland".

Voorwaarden

Voorbereidingen voor deze reis zijn er evenwel nog niet gemaakt. Parolin: "Er is tijd nodig om de dingen verder te formaliseren. Zodra we serieus gaan nadenken over de mogelijkheid van deze reis, moeten er eerst bepaalde voorwaarden worden onderzocht.”

Reactie uit Zuid-Korea

De bisschop van Daejeon (Zuid-Korea), Lazzaro Je Heung-sik, vindt de uitnodiging die aan de paus gedaan is om naar Pyongyang te gaan, belangrijk. “Deze reis zou een gigantische stap zijn voor het hele Koreaanse schiereiland. Het veronderstelt wel dat er al een stabiele en gevestigde katholieke gemeenschap ter plaatse is en dat is nog niet het geval.”

Beeld: Instagram

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons