Michael Curry trapt EO-project 'Why Slavery?' af

Zondag, 12.00 uur NPO 2

in Mediatips

De programmareeks 'Why Slavery?' – over moderne slavernij – start op zondag 14 oktober met een pleidooi voor bevrijding door bisschop Michael Curry. De bisschop verzorgde de preek van het jaar tijdens het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle.

In het speciale programma Amazing Grace, een lied van bevrijding gaat Minella van Bergeijk, hoofdredacteur van het EO-magazine Eva, op zoek naar de diepere betekenis van het wereldberoemde lied Amazing Grace. Dit lied werd geschreven door de slavenhandelaar John Newton, die zich tijdens een hevige storm op zee bekeerde.
Minella ging voor haar zoektocht allereerst naar New York en sprak met bisschop Michael Curry over slavernij, zijn eigen roots en het thema bevrijding. Hoe kijkt Michael Curry aan tegen slavernij toen en nu? En wat betekent het lied Amazing Grace voor hem?

Pleidooi voor vrijheid

Aansluitend zien we Minella voor de kust van Noord-Ierland waar de schrijver van Amazing Grace, John Newton, schipbreuk leed en zich bekeerde tot het christelijk geloof. Nu klinkt hier zijn lied Amazing Grace, dat ter plaatse wordt uitgevoerd door de band Trinity.
Met gesprek, muziek en dans laat Minella van Bergeijk in dit programma zien hoe een pleidooi voor vrijheid klinkt en eruitziet.

Amazing Grace: Een lied van bevrijding

Zondag 14 oktober, 12.00 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons