Maria Fiselier laat artiesten klassiek repertoire zingen

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 41)

Lee Towers, Tino Martin en Davina Michelle zongen klassieke nummers voor operadiva Maria Fiselier. Journaal-presentator Astrid Kersseboom dook in haar familieverleden. En we stonden stil bij de band van de kerk met Israël. Visie is  je na het weekend graag van dienst met terugkijk- en luistertips.  

Beste Zangers

Maria Fiselier staat deze keer centraal in Beste Zangers, waardoor de andere artiesten voor een grote uitdaging staan. Ze zingen haar klassieke repertoire, terwijl ze dat niet gewend zijn. Hoe klinkt de Habanera uit Carmen wanneer YouTube-ster Davina Michelle zich aan dit stuk waagt? 

Verborgen Verleden

Nieuwslezeres Astrid Kersseboom duikt in haar familieverleden. Haar ouders leven nog en haar kinderen zijn volwassen. Daarom is dit een mooi moment om te kijken waar typische karaktertrekken vandaan komen. Ze stuit op een weddenschap over het eind van de Tachtigjarige Oorlog. 

Groot Nieuws

Op Israëlzondag spreekt ds. A.J. Mensink uit Elburg over het thema 'slachtschapen'. Psalm 44:18-22 is de schriflezing voor de overdenking. De predikant legt uit dat de kerk deelt in de verkiezing, roeping en beloften van Israël – en dus ook in het lijden van Israël. 

Beeld: AVROTROS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons