Loop mee met de lichtjestocht van 'Kerstfeest in de Stad'

Schouder aan schouder door Rotterdam

in Christelijk Nieuws

Deze week zijn de inschrijvingen voor de lichtjestocht in Rotterdam geopend. De tocht wordt gehouden op zondag 9 december en is onderdeel van de tv-opnames voor ‘Kerstfeest in de Stad’.

Deze muzikale kerstviering met Bert van Leeuwen wordt op 25 december om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1. De verslaggeving bij de lichtjestocht wordt verzorgd door presentator Anne-Mar Zwart. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus snel reageren is aan te raden. Deelname is gratis.

Processie

De lichtjestocht doet denken aan de jaarlijkse processie tijdens The Passion. “Het is vergelijkbaar, omdat er in beide gevallen een wandeling door de stad wordt gemaakt," zegt presentator Bert van Leeuwen. “Mensen ervaren hoop en troost als ze schouder aan schouder de processie lopen; in het geval van de lichtjestocht zal dat niet anders zijn.” 

Aanmelden

Aanmelden voor de lichtjestocht kan door een e-mail te sturen naar lichtjestocht@eo.nl met daarin naam, e-mailadres, telefoonnummer en een korte motivatie (één regel is voldoende). De tocht wordt in twee gedeelten gelopen en is ‘s avonds. De minimale leeftijd om mee te lopen is 13 jaar. Deelnemers ontvangen een bevestiging met aanvullende details. 

Je bent niet alleen

Dit jaar wordt extra aandacht gegeven aan het thema #jebentnietalleen. De lichtjestocht zal dit thema op een aansprekende manier gestalte geven. Door op de donkere avond van 9 december samen het licht door de stad te dragen, krijgt Kerst dit jaar een extra warm karakter. 

Tv-uitzending

Tijdens de tv-uitzending van 25 december zijn er naast de lichtjestocht bekende Nederlandse artiesten te zien die muzikale optredens verzorgen met de Eric van Tijn-band. Ook zijn er de indrukwekkende verhalen van mensen die geholpen zijn door het Leger des Heils. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen.
Kerstfeest in de Stad is te zien op dinsdag 25 december om 20.30 uur op NPO 1. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons