Kom naar de exclusieve voorpremière van 'Rafaël'

Het waargebeurde liefdesverhaal van een Brabantse kapster en een Tunesiër

in Mediatips

Waargebeurd en wereldnieuws: de bijna onmogelijke liefde tussen een Brabantse kapster en een Tunesiër. Hun verhaal is te zien in de nieuwste film 'Rafaël' en de EO organiseert als co-producent van de film een exclusieve voorpremière op zaterdag 6 oktober in Utrecht.

Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal vertelt de film het aangrijpende, soms ongelooflijke relaas van de Nederlandse Kimmy (Melody Klaver) en Tunesische Nazir (Nabil Mallat). Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw.

Tekst loopt door onder de video.

Bootvluchtelingen

Voorafgaand aan de filmpremière praten we met Rob Timmerman. Hij is voormalig EO-redacteur en besloot meer dan twee jaar geleden na een burn-out zijn leven volledig om te gooien. Hij werd hulpverlener en redt nu bootvluchtelingen. Rob werkte ook in het gebied waar de film zich afspeelt en werkt als freelancer voor verschillende NGO’s. Vorig jaar gaf hij een interview aan Linda Nieuws.

Rafaël is geregisseerd door Ben Sombogaart, bekend van onder andere Knielen op een bed violen en De Tweeling. Het is de eerste Nederlandse speelfilm over de vluchtelingencrisis. Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde, verscheen al in boekvorm, geschreven door Christine Otten.

Meer info over première 'Rafael'

De voorpremière van Rafaël is op zaterdagochtend 6 oktober in Zaal 2 van Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 te Utrecht. De toegang is 7 euro.

Het programma:
9.30 uur: ontvangst met thee en koffie(-buffet) in foyer bij de zaal
10.00 uur: inleiding en start film

De film duurt 105 minuten. De organisatie van de voorpremière is in handen van het EO-platform Lazarus.

Reserveren

Reserveer hier je toegangskaart.
(Voor deelname aan een EO-activiteit is een lidmaatschap per persoon verplicht. Klik hier om online uw lidmaatschap te regelen of bel met 035-2210022.)

EO-film Rafaël op Nederlands Film Festival

Op het Nederlands Film Festival op 1 oktober ging de film Rafaël in première. Deze première, in de Utrechtse Stadsschouwburg, werd gepresenteerd door EO-presentator Kefah Allush. Na afloop zei EO-directeur Arjan Lock over de film: “Ik ben diep onder de indruk van deze prachtige film die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We weten allemaal van het vluchtelingendrama dat zich afspeelt aan de buitengrenzen van Europa, maar we raken er bijna aan gewend. Ik hoop dat we door de film beseffen dat achter ieder nieuwsbericht mensen met een eigen verhaal schuilgaan. Daarom hoort deze film bij de EO, omdat we geloven dat ieder mens van waarde is.”
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons