Kerkdienst Open Doors-dag 2018: 'Eén in Hem'

Zondag, 9.15 uur, NPO 2

in Mediatips

De EO zendt vanmorgen een speciale kerkdienst uit naar aanleiding van de Open Doors-dag van 20 oktober. Voorganger Jurjen ten Brinke sprak over het thema: 'Eén in Hem'. "De getuigenissen van broeders en zusters uit de vervolgde kerk zetten ons op scherp."

We ervaren allemaal stormen in ons leven: twijfel, vervolging, problemen op school of in ons gezin. Juist in die moeilijkheden mogen we blijven vertrouwen op Jezus. We zijn immers verbonden met Hem. Maar we zijn ook verbonden aan elkaar. We mogen van elkaar leren hoe we kunnen blijven geloven en vertrouwen. We zijn één in Hem. Tijdens de Open Doors-dag vertelden christenen uit de vervolgde kerk over hun leven met Jezus. De dag stond in het teken van eenheid en gebed.

'Over kerkmuren heen'

“Het is altijd bijzonder om met zoveel verschillende christenen een gezamenlijk doel te hebben dat alle kerkmuren overstijgt," vindt Ten Brinke. "Samen zingen, samen bidden, samen op scherp gezet worden als we luisteren naar de getuigenissen van broeders en zusters uit de vervolgde kerk."

Kerkdienst: 'Eén in Hem'

Een aantal keer per jaar zendt de EO een speciale kerkdienst rond een thema uit, zoals deze dienst naar aanleiding van de Open Doors-dag. Je kunt al deze kerkdiensten terugkijken

Zondag 28 oktober, 9.15 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons