Jagen op Mozes en Paulus in nieuwe game

'Follow JC Go' gebaseerd op 'Pokémon Go'

in Christelijk Nieuws

De game 'Pokémon Go' was lange tijd razend populair. Het is een spel waarbij je met je smartphone buiten rondloopt om allerlei Pokémonfiguurtjes te vangen. De Rooms-Katholieke Kerk ontwikkelde onlangs een soortgelijke game: 'Follow JC Go'.

Ook bij dit spel moet de speler met een smartphone rondlopen. Niet om Pokémonfiguren te vangen, maar Bijbelse personages. De game werkt met gps-bepaling en augmented reality, ofwel AR. Daarbij wordt er een digitale laag over de werkelijkheid gelegd. Je ziet de wereld om je heen op een scherm, bijvoorbeeld op een smartphone. De term augmented staat voor 'toegevoegd', er wordt nieuwe informatie toegevoegd aan de werkelijkheid zoals we die kunnen waarnemen. 

Punten verzamelen door te bidden

Zodra je in deze nieuwe game een Bijbels figuur gevangen hebt, moet je een paar antwoorden over hem of haar beantwoorden. Zijn de antwoorden juist? Dan kom je in het evangelisatieteam. Wie in de buurt van een kerk komt, kan punten verzamelen door naar binnen te gaan en te bidden. Ook is het mogelijk in de app aalmoezen te geven.

Zegen van de paus

De game heeft de zegen van paus Franciscus gekregen. Er is tot nu toe alleen een Spaanse versie, maar andere talen zijn in de maak. Hij is gemaakt voor de Wereldjongerendagen, die in januari worden gehouden in Panama.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons