Islamhater ontmoet moslim in '3Onderzoekt: haat'

Woensdag, 21.55 uur, NPO 2

in Mediatips

Waarom haten mensen? De afgelopen weken ging Johan Eikelboom, een aardige vent die zelf niemand haat, op zoek naar de oorzaken. Zijn er ook oplossingen? In deze aflevering van 3Onderzoekt: haat probeert hij ze te vinden. Ontmoeting lijkt een toverwoord. 

Maar eerst ontmoet Johan midden in de nacht een groep actievoerders bij de Oostvaardersplassen. Ze plaatsen kruisen en doodskisten bij de ingang van het bezoekerscentrum, waar de boswachters de volgende dag met hun werk beginnen. Waarom is de haat van deze actievoerders zo sterk? Uiteindelijk willen beide partijen toch een goed leven voor de dieren? Johan praat ook met de boswachters die deze haat over zich heen krijgen.

'Praat met elkaar'

Het is lastig om van haat af te komen, maar Johan legt zich er niet bij neer. Is er een remedie? Paul van Lange gelooft in een-op-eencontact. “Praat met elkaar,” is het advies van de professor. Patriot en nationalist Ben, die vol haat tegen moslims zit, neemt de uitdaging aan en ontmoet Rachid, die moslim is.

3Onderzoekt: haat

Donderdag 31 oktober, 21.55 uur, NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons