'Hofpredikant' Carel ter Linden: 'Blijf de Bijbel lezen'

'Het Vermoeden', zondag, 12.05 uur, NPO 2

in Mediatips

Carel ter Linden is zondag te gast in Het Vermoeden. Hij schreef het boek Bijbelse miniaturen, waarin hij zoekt naar de verborgen boodschapen die er in de Bijbel te vinden zijn. Het boek van de 'hofpredikant' is tevens een pleidooi om de Bijbel te blijven lezen.

"Zonder de verhalen uit de Bijbel neigen we ertoe om in ‘platland’ terecht te komen," aldus Ter Linden. "Ze tonen immers een diep moreel besef van wat goed en niet goed is," zegt hij tegen presentator Marleen Stelling. Hij vindt dat we de Bijbel moeten blijven lezen, maar zijn visie op God is in de loop der tijd wel veranderd.

'Inspiratiebron om zin te ontdekken'

Inmiddels is God voor Ter Linden een krachtenveld van liefde, trouw, rechtvaardigheid en barmhartigheid. Begrippen die in de bijbelse verhalen voortdurend aan de orde zijn. Hij zou God daarom ook wel 'het grote geweten' willen noemen. Over het leven zegt de predikant dat het in zichzelf geen zin aandraagt, maar erom vraagt dat wij er zin aan geven. De Bijbel is een grote inspiratiebron om die zin te ontdekken.  

Het Vermoeden: Carel ter Linden

Zondag 14 oktober, 12.05 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons