'Het Rotterdam Project': Beau en Leger des Heils helpen daklozen

Iedere dinsdag, 21.30 uur, RTL 4

in Mediatips

Vijf daklozen proberen in Het Rotterdam Project (RTL 4) hun straatleven achter zich te laten. Onder leiding van Beau van Erven Dorens werken ze aan hun toekomst. Behalve de presentator komen het Leger des Heils en een team van experts de daklozen te hulp.

Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28) krijgen in Het Rotterdam Project een pinpas met 10.000 euro. “Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld een deel van hun schulden aflossen of een kamer huren,” licht Beau toe. “En dan kunnen ze gaan nadenken over de vraag: hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Geld is daarin essentieel.” Hoe zal dit experiment in Rotterdam uitpakken? Beau hoopt dat door een beetje publieke aanmoediging en genegenheid de vonk op de daklozen zal overslaan. Zal het hen motiveren om de problemen in hun leven aan te pakken?  

'The Amsterdam Project' blijkt succes

Drie jaar geleden was Beau in Amsterdam, om daar daklozen te helpen hun leven over een andere boeg te gooien. Toen de presentator afscheid van nam van Chayenne, Marco, Gerrie, Alan en Lolle, had hij alle hoop dat het met iedereen goed zou komen. Het bleek geen ijdele hoop. Chayenne woont op zichzelf, volgde een tweejarige opleiding en werkt nu in een hotel als hostess. Haar zoontje Guevaro is nu zes en zit in groep 3. En ze is opnieuw zwanger. Ook met de anderen gaat het goed, al waren er in het leven van Gerrie ups en downs. Lolle zit nog steeds warm en droog bij het Leger des heils. “Ik ben heel trots dat zij het zo goed doen, maar de daklozenproblematiek blijft bestaan," zegt Beau. "Er komen helaas meer daklozen bij dan ooit.”

Het Rotterdam Project

Iedere dinsdag, 21.30 uur, RTL 4

Beeld: Kale Jakhals Producties

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons