Hernieuwde aandacht voor geloof: 'God is terug'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 44)

De zoon van Willem van Oranje bleek een succesvol veldheer. In de 'Nacht van de Theologie' hoorden we waarom geloof weer in de belangstelling staat. En een weduwnaar vertelde over zijn pelgrimstocht. Visie is je na het weekend graag van dienst met terugkijk- en luistertips. 

Tinnen soldaatjes

Als kind speelde Maurits met tinnen soldaatjes. Misschien werd hij daardoor wel zo'n kundig militair. In 80 jaar oorlog (NTR) verovert hij de ene stad na de andere. Een list met een turfschip helpt hem in Breda aan de overwinning. 

Ik mis je

Na het overlijden van zijn vrouw gaat Hans Taal op pelgrimstocht naar Santiago, vertelt hij in Ik mis je. "Het heeft me geleerd niet op te geven en mijn hulp te verwachten van God, en van mensen die op mijn pad komen." 

Nacht van de Theologie

Tijdens de 'Nacht van de Theologie' praten Yvonne Sprunken en Tom Mikkers met Erik Borgman, Claartje Kruijff en anderen over het thema: 'God is terug'. Shirma Rouse en Herman Haan verzorgen de live muziek. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons