EO Metterdaad in actie voor vergeten ramp Jemen

'We willen de stilte rond deze ramp doorbreken'

in Christelijk Nieuws
Ondervoed kind Jemen

In Jemen vindt op dit moment de grootste menselijke ramp ter wereld plaats, meldt de VN. Door een verwoestende oorlog dreigen 8,4 miljoen Jemenieten van honger te sterven. Met een speciale campagne zamelt EO Metterdaad geld in voor voedsel en vraagt tegelijk aandacht voor dit vergeten conflict.

Al sinds 2015 bevechten vier verschillende partijen elkaar om de macht over Jemen. Deze allesvernietigende oorlog maakt voedsel verbouwen bijna onmogelijk. Grote delen van de bevolking raken ondervoed. Vooral jonge, kwetsbare kinderen sterven als eerste.

Stilte doorbreken

“We kregen uit ons netwerk steeds meer signalen over de enorme omvang van deze humanitaire ramp in Jemen," vertelt Peter Beker van EO Metterdaad. "Omdat er bijna geen journalisten het land in of uit komen, blijft de dagelijkse ellende van de Jemenieten vrijwel onbekend bij het grote publiek. Met onze campagne willen we de stilte rond deze ramp doorbreken."

Filmpjes en artikelen

Het was ook voor EO Metterdaad onmogelijk om met een tv-ploeg Jemen in te komen. Daarom zet de stichting zo veel mogelijk andere media in om deze vergeten oorlog in Nederland op de kaart te zetten. Dat varieert van advertenties en campagnefilmpjes op sociale media tot verdiepende artikelen in Visie.

Partner ZOA

Bij het organiseren van de voedselhulp voor de ondervoede bevolking, werkt EO Metterdaad ter plekke samen met hulporganisatie ZOA. Die voorziet ook in schoon drinkwater. Dat is van levensbelang om de verdere uitbraak van bijvoorbeeld cholera te voorkomen.

Lees meer op Metterdaad.nl/jemen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons