EO en Jesus.net organiseren hackathon

Binnen 48 uur een idee uitwerken tot een functioneel concept

in Christelijk Nieuws

Hacken met een missie, dat is de insteek van de wereldwijde Indigitous #HACK. Jesus.net en de EO organiseren de tweede editie van #HACK Hilversum. Het idee: binnen 48 uur een idee uitwerken tot een functioneel concept.

Een groep mensen die binnen korte tijd een concrete oplossing bedenkt voor een probleem: dat is wat er gebeurt op zogeheten hackatons. Nu is er ook een christelijke variant: de Indigitous Hack.

Tech-feestje

Tijdens de hackaton wordt bedacht hoe digitale mogelijkheden christelijke organisaties kunnen helpen. Digitaal strateeg Simon Seow is initiatiefnemer van de wereldwijde hackathon. “Je moet het zien als een gigantisch tech-feestje waar mensen die gepassioneerd zijn over Jezus en over alles wat digitaal is, innovaties gebruiken om Hem bekend te maken,” vertelt hij.

Uitdagingen

De Indigitous Hack wordt in zo’n 35 landen gehouden. In Nederland wordt het evenement onder meer georganiseerd door de EO en Jesus.net. “Tijdens #HACK Hilversum gaan we aan de slag met een aantal uitdagingen. Het doel is dat we een of meer digitale producten ontwikkelen,” zegt Jacob Vis van Jesus.net. “Denk aan een Bijbel-app of een online serie. We hopen op tientallen enthousiaste deelnemers, zodat we christelijke organisaties een blauwdruk kunnen geven waarmee ze verder kunnen.”

Aanmelden

#Hack Hilversum wordt van 19 tot 21 oktober gehouden in het EO-gebouw. Meer informatie en aanmelden: Indigitous.org

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons