Emily (15) leert duizenden mensen gebarentaal

Leer elke dag een gebaar via 'Het Gebaar van de Dag'

Gebaar van de Dag Emily Koppelman

Emily's zusje Annika kon niet praten. Wat doe je dan? Dan deel je elke dag een video met een gebaar, zodat mensen tóch met Annika kunnen communiceren. De fanclub voor 'Het Gebaar van de Dag' breidde zich al snel uit van een paar familieleden tot duizenden volgers.

"Hoe frustrerend moet het zijn om te weten dat niemand je begijpt?" vroeg Emily zich af. Door het syndroom van Down kan Annika (11) je namelijk wel horen, maar lukt het niet om terug te praten.

Het Gebaar van de Dag

De logopediste van Annika tipte het gezin om af en toe een gebaar voor familie en vrienden op Facebook te posten, zodat ze ook een beetje met Annika kunnen 'praten'. Emily: "Toen kwam mijn moeder met het idee om er een site van te maken: Het Gebaar van de Dag.

We kregen steeds meer volgers. Eerst vond ik het nog heel bijzonder dat we duizend volgers hadden. Inmiddels hebben we er veertigduizend. Zelfs Het Jeugdjournaal is langsgeweest! Ik vind het heel gaaf dat ik zoveel mensen met mijn gebaren heb kunnen helpen."

Video: Arianne Ramaker en Wouter Holtland

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons