Drie nieuwe films van Mensjesrechten in première tijdens het Cinekid Festival

Win kaartjes voor de première van de films '180CC', '#pestverhaal' en 'Onder Mijn Huid'

in Mediatips

Tijdens het Cinekid Festival gaan drie nieuwe films van Mensjesrechten in première en jij kunt daar bij zijn!

Op zaterdag 20 oktober beleven drie films hun wereldwijde premiere tijdens het Cinekid Festival. Cinekid is een film-, televisie- en mediafestival in de Westergasfabriek in Amsterdam voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Het festival vindt elk jaar plaats rond de herfstvakantie. Het festival in Amsterdam is van 20 tot 26 oktober, maar trekt ook van 16 tot en met 28 oktober langs filmtheaters, cultuurhuizen en bibliotheken door heel Nederland.

#pestverhaal

Wat nou als je gecyberpest wordt? Voor Rosalie (13) heeft het pesten serieuze gevolgen gehad: leeftijdsgenootjes vertrouwt ze niet meer en ze heeft geen vrienden. Zelfs in haar eigen slaapkamer voelde ze zich niet meer veilig, want hier kreeg ze berichtjes als: “Je bent niks waard.” In deze documentaire volgen we Rosalie mee online en hopelijk kan de digitale wereld daarmee veranderen van ‘monster’ in ‘maatje’.

180CC

Als je al eerder met de politie in aanraking gekomen bent, is het niet verstandig om met een groep stuntfietsers mee te doen die wekelijkse ‘ride-outs’ organiseren waar de politie regelmatig komt kijken. De moeder van de twaalfjarige Jose uit Rotterdam denkt dat hij er ver vandaan moet blijven, maar Jose voelt zich echter eindelijk op zijn plek. 

Onder mijn huid

Tracy is pas zestien, maar ze heeft haar hele leven lang al een groot geheim dat ze met zich meedraagt, ze heeft namelijk hiv. Ze woont in Uganda en de meeste mensen daar zijn ontzettend bang voor de ziekte, daarom durft ze het aan niemand te vertellen. Maar eigenlijk wil Tracy haar geheim wel graag met iemand delen... 

Win gratis kaartjes

Met wie wil jij gratis naar deze feestelijke première op 20 oktober om 16:30 uur in Amsterdam? Het enige dat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar hewi.aksoy@eo.nl om kans te maken op kaartjes!

De leeftijdscategorie voor deze première 10+. Meedoen kan tot 18 oktober 2018. De winnaars krijgen bericht. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons