Christelijk Noodhulpcluster in actie voor Sulawesi

Vooral ouderen, kinderen en mensen met een beperking hebben hulp nodig

in Christelijk Nieuws

Het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord & Daad en ZOA) komt in actie voor de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op Sulawesi. Er wordt gevreesd voor duizenden doden.

Huizen, wegen en gebouwen zijn zwaar beschadigd. Het is hiermee ramp op ramp voor Indonesië na de talrijke aardbevingen op Lombok in de afgelopen twee maanden. De Indonesische overheid heeft buitenlandse hulporganisaties gevraagd te ondersteunen bij de hulpverlening.

“We zijn momenteel druk bezig te onderzoeken op welke wijze onze organisaties het beste hulp kunnen verlenen," zegt KlaasJan Baas, woordvoerder van het Christelijk Noodhulpcluster. “Er zijn al veel christelijke organisaties en kerken in Indonesië die hulp aanbieden, vrijwilligers sturen en geld inzamelen. Wij kunnen deze hulp ondersteunen met geld, technische kennis en gebed.”

Noodhulp op Sulawesi en Lombok

Giften voor Indonesië worden besteed aan noodhulp op de eilanden Lombok en Sulawesi. Lombok werd in augustus getroffen door een serie zware aardbevingen. Het Christelijk Noodhulpcluster biedt hier hulp via lokale organisaties, partners en kerken. Baas: “We organiseren onder andere noodopvang voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen en mensen met een beperking."

Help mee

Het Christelijk Noodhulpcluster vraagt zijn achterban het werk te ondersteunen met gebeden en giften. “De komende dagen zal duidelijk worden welke hulp het hardst nodig is." zegt Baas. "We starten zo snel mogelijk met het bieden van hulp, zoals voedsel, tijdelijk onderdak, water en gezondheidszorg.”
De organisaties binnen het cluster hebben hun rekeningnummers geopend voor hulp aan de slachtoffers van deze ramp. Giften aan een van de deelnemende organisaties kunnen worden overgemaakt via Christelijknoodhulpcluster.nl.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons