'Zin, Zout en Zegen': met Didy naar de Connectkerk in Ede

Zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips

Knalroze, uitbundige bloemenprints en vrolijke strepen. De kleding van Didy van Rhee lijkt te roepen: 'Hier ben ik, ik mag gezien worden!' Toch is dat iets wat ze heeft moeten leren, vertelt ze in Zin, Zout en Zegen (EO). Vanavond gaan we met Didy mee naar de kerk, maar de uitzending begint in haar tuin. 

Vroeger mocht Didy er voor haar gevoel niet zijn. Wat zij wilde, dacht of voelde was niet belangrijk en dat gevoel zit diep, ook al heeft God haar laten zien dat  ze er wel degelijk toe doet en Hij haar belangrijk vindt. In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag naar de kerk met Didy van Rhee uit Ederveen. Ze gaat naar een kleine gemeente, de Connectkerk in Ede. Na een tijdlang 'kerkshoppen' in allerlei gemeentes voelt ze zich hier thuis, vertelt ze aan presentator Yvonne Sprunken.

'Vijver vertelt iets over onze kerk'

Overigens begint het programma niet in de kerk. Yvonne mag eerst mee naar de mooie tuin van Didy en haar man Taco. De grote natuurvijver in hun tuin vertelt iets over de Connectkerk. Daarna gaan ze samen naar naar de dienst, waar voorganger Oscar Biesheuvel een meditatie houdt over het thema: 'Vrijheid van leugens'. Daar zitten voor Didy – en voor ons allemaal – best een aantal doordenkertjes in.

Zin, Zout en Zegen

Het EO-programma Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van geloof in het dagelijks leven. Iedere week gaat Yvonne Sprunken of Petra de Joode met een gemeentelid mee naar een kerkdienst ergens in Nederland. Wat brengt deze kerkganger naar de dienst en wat neemt hij of zij mee naar huis als de nieuwe week straks begint? Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Iedere zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons