Verwoestende orkaan Mangkhut treft Filipijnen

Christelijk Noodhulpcluster zamelt geld in voor getroffen gebied

in Christelijk Nieuws
Overlevenden van de orkaan Mangkhut op de Filipijnen

Orkaan Mangkhut heeft een chaos veroorzaakt toen hij in de nacht van 14 op 15 september over het noorden van de Filipijnen is getrokken. Volgens de eerste cijfers uit officiële bronnen hebben zeker 550.000 mensen noodhulp nodig. De verwachting is dat dit aantal nog zal toenemen de komende dagen.

De zeer krachtige 'super tyfoon' heeft huizen, kostbare landbouwgrond en oogst verwoest. Op veel plaatsen is de stroom uitgevallen. Hierdoor verloopt de communicatie met het rampgebied moeizaam. Op dit moment is zeker dat 64 mensen om het leven zijn gekomen door de orkaan Mangkhut, maar er wordt verwacht dat dit aantal nog zal stijgen.

Noodhulp Filipijnen

EO Metterdaad houdt samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster de situatie scherp in de gaten. Door een groot netwerk van lokale organisaties, partners en kerken waar het cluster mee samenwerkt ontvangen ze de informatie uit de eerste hand. Deze organisaties inventariseren nu welke hulp het hardst nodig is en zullen de eerste noodhulp verlenen.

Wat kunt u doen voor de Filipijnen?

Het Christelijke Noodhulpcluster roept op om te bidden voor de inwoners van de Filipijnen en voor de noodhulp die op gang komt. Voor deze noodhulp is geld nodig. Elke euro helpt om de arme bevolking op de Filipijnen te voorzien van wat nu het hardst nodig is: water, voedsel en medicijnen.

De opbrengst zal door de partners van het Christelijk Noodhulpcluster besteed worden om de slachtoffers van deze ramp te helpen. Doneren kan via de website van EO Metterdaad: Metterdaad.nl/filipijnen

Christelijk Noodhulpcluster

Het Christelijk Noodhulpcluster is een organisatie van overkoepelende christelijke hulporganisaties. Naast EO Metterdaad maken Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA deel uit van deze samenwerking. In het geval van rampen en calamiteiten bundelen deze organisaties hun krachten om snel samen tot actie over te gaan. Zo worden de giften van donateurs snel besteed aan de noodhulp waarvoor ze bestemd zijn.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons