Topacteur Chris Pratt getuigt van zijn geloof in God

‘Jezus Christus geeft mij de rust en genade om hier te staan’

in Geloven

Chris Pratt, de beroemde Amerikaanse acteur die onder andere in de films Guardians of the Galaxy en in Jurrassic World: Fallen Kingdom meespeelt, komt openlijk uit voor zijn geloof in Jezus. Daarmee wil hij ‘terugbetalen’ voor wat een geweldig geschenk in zijn leven is.

Toen Pratt in juni de MTV Generation award won, gaf hij de aanwezige jongeren negen levenslessen mee. Hij noemde deze “De negen regels van Chris Pratt, Generation Award Winner.” In een aantal regels deed hij geloofsuitspraken. “Iedereen heeft een ziel,” hield hij de aanwezigen voor. “Daar moet je voorzichtig mee omgaan.” Ook riep hij hen op om – net als hij – in God te geloven: “God is echt. Hij houdt van je en wil het beste voor je.” Hij spoorde de jongeren aan om te leren bidden: “Dat is goed voor je ziel.” En, vertelde hij: “Niemand is perfect. Er zijn mensen die zeggen dat je goed bent zoals je bent, maar dat is niet zo. Je bent onvolmaakt en dat zal altijd zo blijven. Maar er is een geweldige kracht die je zo bedoeld heeft. En als je dat wilt aanvaarden, krijg je genade. En zoals de vrijheid die we in ons land hebben, is die genade betaald met het bloed van iemand anders. Vergeet dat nooit. Neem dat niet als een vanzelfsprekendheid aan.”

‘Mijn Heer en Heiland’

Al eerder had Chris Pratt zich bij een prijsuitreiking over zijn geloof uitgelaten. Toen hij in 2017 als science fiction filmacteur de Teen Choice Awards in ontvangst genomen had, zei hij: “Ik zou hier niet zonder de rust en genade staan, zonder ook mijn Heer en Heiland, Jezus Christus, in mijn hart te hebben.”

Terugbetalen

Associated Press wil van hem weten wat hem tot die uitspraken bracht. “Niets doet mijn ziel zo goed,” antwoordde hij, “als de gedachte dat er misschien een kind is dat kijkt en zegt: "Daar ga ik over nadenken, ik denk eraan te bidden, laat mij dat eens uitproberen. Dat is de enige manier waarop ik terug kan betalen voor wat werkelijk een geweldig geschenk in mijn leven is.'”

Bekering van Pratt

Dat geschenk, het geloof in God, kent hij zelf al vanaf zijn twintigste. Hij was toen nog te jong om zelf alcohol te kopen en had iemand gevraagd dat voor hem te doen. Zelf wachtte Chris buiten de supermarkt op die ‘bestelling’. Terwijl hij buiten zat, stapte er een man op hem af die een gesprek met hem aanknoopte. Hij had daar een goede reden voor, vertelde hij Pratt toen hij daarnaar vroeg: "Jezus zei me met je te praten…" Die avond ging Pratt met deze man mee naar de kerk. Het leidde tot zijn bekering.

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons