Tijs leidt debat in 'NieuwLicht': 'Heb jij last van klimaatstress?'

Zondag, 22.40 uur, NPO2

De eerste aflevering van NieuwLicht (EO) in het nieuwe seizoen gaat over klimaatstress. Sommige mensen krijgen er echt stress van dat ze het milieu vervuilen. Tijs van den Brink vraagt zich af of hij ook klimaatstress zou moeten hebben. Het debat, dat afgelopen vrijdag live op Facebook werd uitgezonden, is zondagavond te zien op NPO 2. 

Met een debat over klimaatstress begint NieuwLicht aan een nieuw seizoen. Om zich voor te bereiden op het debat, gaat Tijs langs bij Kelly en  haar dochtertje Nikki, die nogal vaak het vliegtuig nemen. Hoe slecht is dat voor het milieu? Wat kunnen we zelf doen om klimaatvriendelijker te leven? Kijk hier hoe Tijs met Kelly op onderzoek uitgaat, om erachter te komen hoe vervuilend vliegen nu echt echt is.

(Tekst loopt door onder de video.)

'Spannend om meer mijn mening te geven'

In de debatten vervult Tijs een iets andere rol dan in het vorige seizoen. “Meer dan voorheen zal ik aangeven hoe ik zelf over onderwerpen denk,” kondigt hij aan. “Dat vind ik spannend, omdat ik als journalist altijd de neiging heb vooral vragen te stellen. Dat zal ik uiteraard blijven doen, maar daarnaast wil ik mijn eigen gedachten delen.”

'Echt met elkaar in gesprek'

Toch kan het ook gebeuren dat de presentator zich tijdens het debat in NieuwLicht door anderen laat overtuigen. “Ik hoop dat ik regelmatig tijdens de uitzending van mening zal veranderen, dat de gasten die ik spreek me beïnvloeden, omdat we echt in gesprek zijn gegaan.”

NieuwLicht

Op het discussieplatform NieuwLicht buigt een community zich een week lang over de actualiteit. Dit mondt uit in een debatprogramma dat iedere vrijdag op Facebook en daarna op zondag op tv te zien is. De presentatie is in handen van EO-presentator Tijs van den Brink. 

Iedere vrijdag, 21.00 uur op Facebook 
Iedere zondag, 22.40 uur op NPO 2 

Beeld: Michaël Terlouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons