Terugblikken en vooruitkijken in Blauw Bloed

In 2019 bestaat Blauw Bloed vijftien jaar

Na een warme zomer is Blauw Bloed bijna terug met een nieuw seizoen: zaterdag 8 september trappen we af met een terugblik op de afgelopen periode.

Fotomoment in Wassenaar

Zo was er het traditionele fotomoment in Wassenaar met Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen. Er werden niet alleen foto’s gemaakt, maar ik kon ze ook een paar vragen stellen over hun perfecte vakantiedag. Daarnaast vertelde het koningspaar dat ze in de vakantie een paar schermloze weken hebben. De prinsessen mogen dan – net als Willem-Alexander en Máxima zelf – geen tablets en mobieltjes gebruiken. Dat moet vast moeilijk geweest zijn voor de drie tienermeiden.

Dansen in Curaçao

Voordat hun vakantie begon, waren Willem-Alexander en Máxima nog op Curaçao om Dia di Bandera – dat betekent ‘Dag van de Vlag’ – mee te vieren. Eerder waren ze al bij de nationale feestdagen op Bonaire en Saba, en zo gaan ze door de jaren heen alle eilanden af. Op Curaçao werd er veel gedanst! Máxima moest zich zelfs een beetje inhouden van Willem- Alexander. Dat komt doordat hij zich op dat soort momenten geen houding weet te geven. Dansen is waarschijnlijk niet zijn sterkste punt.

Blauw Bloed jubileert

Maar na alle terugblikken is het tijd om vooruit te kijken. Er staat ons namelijk weer een seizoen vol hoogtepunten te wachten. Zo is er 23 en 24 oktober het staatsbezoek dat Willem-Alexander en Máxima brengen aan Engeland. Dat is uniek, want Elizabeth reist zelf niet meer naar verre buitenlanden en heeft alleen zo af en toe nog een inkomend staatsbezoek op het programma staan. Het wordt vast een bijzondere ontmoeting. En over bijzonder gesproken: in 2019 bestaat Blauw Bloed vijftien jaar! Daar gaan we uiteraard uitgebreid bij stilstaan. Daarover later meer...

Blauw Bloed, zaterdag 8 september, 19.45 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons