'Tegenlicht': op naar nieuwe crisis in 'stilte voor de cra$h'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 38)

Een nieuw bestaan opbouwen in het buitenland is vaak niet zo simpel. De onbekende kerkmusicus Zelenka werd door Bach tot de grootste componisten van zijn tijd gerekend. En wanneer komt de volgende crisis? Visie is je na het weekend graag van dienst met terugkijk- en luistertips. 

Ik vertrek

Benny en Andrea verruilen Nederland voor Noorwegen. Hier willen ze een voormalig ouderencentrum ombouwen tot een bed & breakfast met een campercamping. Het regelen van de formaliteiten valt tegen. "Het lijkt wel alsof ze hier geen buitenlanders willen. Dan was Nederland zo gek nog niet."

Musica Religiosa

Niet iedereen kent de Tsjechische componist Jan Disman Zelenka (1679-1745), maar presentator Gerja Wolf laat ons graag van zijn werk genieten. "Zijn kerkmuziek klinkt fris en verrassend. Niet voor niets rekende Bach hem todt de belangrijkste componisten van zijn tijd." 

Tegenlicht

Hebben we iets geleerd van de financiële crisis die tien jaar geleden uitbrak? In 2008 viel zakenbank Lehman Brothers om. Een journalist, een voormalig bankier en een econoom blijken de kredietcrisis die toen uitbrak, te hebben voorspeld. Ze waarschuwen nu voor een volgende crash. 

Beeld: VPRO/ Stijn van Santen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons