Ragas reist rond: Bastiaan en Tooske proeven aan emigratie

Familie Ragas woont vijf dagen op Bali; woensdag, 21.30 uur, RTL 4

in Mediatips

Veel mensen dromen ervan voorgoed een ander leven te beginnen in het buitenland, maar wie doet het echt? In hun programma Ragas reist rond (RTL 4) trekken Bastiaan en Tooske Ragas met hun kinderen de wereld rond. Vanavond zijn ze te gast bij de familie Siemonsma, die voor Bali heeft gekozen: "Want hier kunnen de kinderen naar de Green School."

In de landen die ze bezoeken, gaan Bastiaan en Tooske mee naar het werk en de kinderen gaan er naar school. ”We willen onze kinderen de wereld laten zien, van dichtbij met hun eigen ogen,” zegt Bastiaan. “Hoe ‘normaal’ is het leven in Nederland als je dat vergelijkt met het leven in Mongolië? Zouden wij als gezin bijvoorbeeld ook in Zimbabwe kunnen wonen? Dit zijn vragen die ons bezighouden.”

'Gewoon mee naar werk en school'

Om antwoorden te vinden, trekken de Ragassen voor vier maanden de wereld in, en logeren tijdens hun wereldreis steeds vijf dagen bij een (gast)gezin. Zo ervaren ze bijvoorbeeld hoe het leven is in een Japanse miljoenenstad of op de steppe van Mongolië. Bastiaan en Tooske gaan mee naar het werk en de kinderen gaan naar school. Het gezin neemt de plaatselijke leef- en eetgewoontes over om een goede indruk te krijgen. 

(Tekst loopt door onder de foto.)

Bali

Dat een bedrijf in Nederland een avontuur in het buitenland niet in de weg hoeft te staan, ontdekt de familie Ragas vandaag op Bali. Het gezin verblijft bij de familie Siemonsma, die speciaal naar het Indonesische eiland is verhuisd om hun kinderen naar de Green School te laten gaan.

Wat is de 'Green School'?

Vanwege het tijdsverschil met Nederland duiken Bastiaan en Jan Eric 's avonds een workspace in om aan het werk te gaan. Ondertussen maakt de rest zich alvast op voor een bezoek aan de bijzondere Green School. Op deze school zijn spiritualiteit, intelligentie, lichaam en emotie de uitgangspunten.

Ragas reist rond

Iedere woensdag, 21.30 uur, RTL 4 

Beeld: RTL 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons