Prinsjesdag 2018: staat er nog nieuws in de Troonrede?

Dinsdag, 12.25 uur, NPO 1 en 22.50 uur, NPO 2

in Mediatips
Prinsjesdag troonrede

Vandaag is het Prinsjesdag, met de traditionele rijtoer van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. In de Haagse Ridderzaal leest de koning de Troonrede voor, met daarin de plannen van het kabinet. Staat daar nog nieuws in na alle lekken? Ondertussen hoopt het toegestroomde publiek een glimp van alle beroemdheden op te vangen.

De eerste fans hebben vanmorgen al vroeg een plekje langs de route te bemachtigd. Zo hopen ze een glimp op te vangen van het koningspaar dat per koets op weg gaat naar de Ridderzaal. De rijtoer, het uitspreken van de Troonrede en de traditionele balkonscène op Paleis Noordeinde zijn live te volgen via NPO 1, net als het aanbieden van de Miljoenennota. 

Minister Hoekstra biedt Miljoenennota aan

Het is de eerste Prinsjesdag van het kabinet-Rutte III, waar VVD, D66, CDA en ChristenUnie in zitten. Minister Wopke Hoekstra van Financiën zal vanmiddag zijn Miljoenennota aanbieden aan de Tweede Kamer. Ministers, fractievoorzitters en 'gewone' Nederlanders reageren voor de microfoon op de Troonrede en de Miljoenennota. Hoe veel gaan we er nu echt op vooruit in de nieuwe kabinetsplannen?

(Tekst loopt door onder de foto.)

Glazen Koets vervangt Gouden Koets

Helaas is de restauratie van de Gouden Koets nog in volle gang en daarom rijden koning Willem-Alexander en koningin Máxima dit jaar opnieuw met de Glazen Koets van het paleis naar de Ridderzaal en weer terug. Tijdens de uitzending krijgen we wel te zien hoe het werk aan de Gouden Koets vordert. Wanneer krijgen we dit bijzondere rijtuig weer op Prinsjesdag te zien? 

Prinsjesdag 2018 op tv en radio

Op televisie is de presentatie van de NOS-uitzending in handen van Rob Trip en Astrid Kersseboom, die het 'koninklijke' deel voor haar reking neemt. Overdag is er op NPO 1 een rechtstreeks verslag van Prinsjesdag, op de late avond een samenvatting op NPO 2. Op NPO Radio 1 verzorgen Lara Rense en Suzanne Bosman een gezamenlijke uitzending van NOS en AVROTROS vanuit Den Haag. 

• 12.25 uur, NPO 1 (rechtstreeks verslag) 
• 22.50 uur, NPO 2 (samenvatting) 
• 12.00 uur, NPO Radio 1 (rechtstreeks verslag) 

Beeld: ANP/Koen van Weel en ANP Royal Images/Robin van Lonkhuijsen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons