Predikant blijft hangen bij talentenjacht 'The Voice Senior'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 37)

Een dominee kwam op tv een talentenjacht voor senioren tegen. Als je wilt geloven, kun je gewoon blijven nadenken, zeggen hedendaagse theologen. En de Joodse Rotem Nir traint haar cursisten om voor zichzelf op te komen. Visie is je na het weekend graag van dienst met terugkijk- en luistertips. 

Vroeg op 5: The Voice Senior

In het radioprogramma Vroeg op 5 (EO) vertelt ds. Kees van Velzen dat hij op vrijdagavond toch maar even bleef hangen bij The Voice Senior (RTL 4). "Leuke deelnemers, herkenbare songs, zeker voor mij als senior." Het programma kabbelde vrolijk verder. "En toen kwam Frederik de Groot."

Hoe weet je dat nou?

Om te kunnen geloven, moet je eerst je verstand uitschakelen, vinden veel mensen. Maar is dat ook zo? In het Hoe weet je dat nou? (EO) laten theologen en filosofen zien dat geloof en denken prima samengaan.

Naches

Op de late avond tovert een Joodse Nederlander een glimlach op ons gezicht. Rotem Nir traint cursisten in krav maga, een vechtkunst uit Hongarije die verder is ontwikkeld in Israël. In Naches (EO) vertelt ze hoe ze jong en oud inspireert om voor zichzelf op te komen. 

Beeld: William Rutten

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons