'Nederland Zingt in de Zomer' met dirigent Jan Quintus Zwart

in Mediatips

‘Lichtstad met uw paarlen poorten’, ‘Groot is Uw trouw, o Heer’ en ‘Eens zal op de grote morgen’. Dirigent Jan Quintus Zwart vertelt in de online reeks Nederland Zingt in de Zomer (EO) waarom deze liederen zo speciaal voor hem zijn. Zaterdag 8 september keert Nederland Zingt terug op tv.

De afgelopen twee maanden waren er op zaterdagavond geen uitzendingen van Nederland Zingt op tv. Daarom maakte de EO deze zomer online afleveringen in de vorm van afspeellijsten. In de laatste aflevering uit deze reeks is de bekende dirigent Jan Quintus Zwart te gast. Presentator Mirjam Bouwman gaat bij hem langs en hoort welke liederen een bijzondere betekenis voor hem hebben.

De tekst loopt door onder de foto.

Slotaflevering 'Nederland Zingt in de Zomer'

De online uitzending met Jan Quintus Zwart is de laatste uit deze reeks. Vanaf 8 september is Nederland Zingt weer op televisie (19.15 uur, NPO 2) en zingen we als vanouds op zaterdagavond. Zingt u mee? 

Nederland Zingt op tv en radio

Nederland Zingt is een tv- en radioprogramma met koor- en samenzang van geestelijke liederen. De tv-uitzendingen zijn op zaterdag om 19.10 uur en op zondag om 09.10 uur op NPO 2. Het radioprogramma Nederland Zingt Gospel is iedere zaterdag vanaf 10.00 uur te beluisteren op NPO Radio 5.

Nederland Zingt 
Vanaf 8 september weer iedere zaterdag, 19.10 uur, NPO 2

Nederland Zingt op Zondag
Iedere zondag, 9.10 uur, NPO 2 

Nederland Zingt Gospel 
Iedere zaterdag, 10.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Michaël Terlouw 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons