Michael W. Smith: 'Ik wil mezelf blijven verbeteren'

Zaterdag in 'Nederland Zingt Gospel' om 10.00 uur op NPO Radio 5

Michael W. Smith is in Nederland voor twee uitverkochte concerten

Reikhalzend keken fans uit naar deze week: Michael W. Smith is weer in Nederland! Dat de Amerikaanse zanger nog altijd populair is, blijkt wel uit het feit dat beide concerten in 48 uur volledig uitverkocht waren. Ron Stoeltie van het radioprogramma 'Nederland Zingt Gospel' sprak met Smith over zijn concerten en ambitie.

Meer dan 15 miljoen albums gingen er al over de toonbank, maar Michael W. Smith is nog lang niet uitgezongen. “Ik hoop dat ik nog steeds mezelf kan blijven verbeteren. De grootste verandering ten opzichte van eerdere concerten is dat ik nu beter weet wat mijn roeping in het leven is," vertelt 'Smitty'. "Het maakt me niet uit of ik ooit nog een award win. Ik heb het gevoel dat ik God beter heb leren kennen en beter weet wat Hij van mij wil. Ik heb het idee dat mijn hoogtijdagen nog voor me liggen, zelfs na alles wat ik al gedaan heb.”

Compassion

Smith is ambassadeur van Compassion International, een organisatie waar hij zich zeer verwant mee voelt. “Al bijna 30 jaar ben ik betrokken, en ik geniet van elke minuut. Het is beter te geven dan te nemen. Het is mijn levensvreugde om iets terug te kunnen doen. Een stem te kunnen zijn voor mensen die geen stem hebben. Het is mijn, het is ónze taak en ons voorrecht om anderen te kunnen bevrijden uit de armoede.”

In het interview met Ron Stoeltie licht Smith nog een tipje van de sluier op als het gaat om zijn toekomstplannen: een reis – samen met fans – naar "een van de mooiste plekken op de aarde".

Nederland Zingt Gospel

Het hele interview met Michael W. Smith hoor je zaterdagochtend in Nederland Zingt Gospel van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 5.

Beeld: Facebook Michael W. Smith

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons