Máxima, koningin van haar agenda

Niets doen is nooit een optie

Het ene moment zit ze nog in het vliegtuig terug naar Nederland, het volgende moment begint het volgende werkbezoek. Een minuut niets doen is voor koningin Máxima verloren tijd.

De agenda van koningin Máxima zit soms verbazingwekkend vol. Zo stapte ze vorig jaar na Prinsjesdag direct in het vliegtuig naar New York, om daar de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) bij te wonen. Een dag na de ceremonie in de Ridderzaal, schoof ze aan bij een diner in hartje New York.

Niets doen is geen optie

Een ander voorbeeld. Tijdens haar VN-reis naar Indonesië, afgelopen februari, zou ze een minister ontmoeten, maar die was tien minuten te laat. Wij zouden denken: het zijn maar tien minuten, tijd voor koffie! Maar voor haar was dit reden om het later geplande interview met de Nederlandse pers naar voren te schuiven. Want niets doen is nooit een optie, zo bleek ook een maand later. Toen vloog Máxima van Tokio naar Nederland. Ze had een tussenstop in Seoul, waardoor ze tijd moest overbruggen op het vliegveld. En daar waren ook de Nederlandse paralympische sporters, ook zij waren onderweg naar huis. De koningin besloot de sporters te ontmoeten en sloeg zo twee vliegen in één klap.

Koningin Máxima en haar gezin

In Blauw Bloed laten we zien hoe de koningin donderdag in Enschede was om de Week tegen Eenzaamheid te openen. Wat niet iedereen weet, is dat de koningin die ochtend pas terugkwam uit New York. Hoogstwaarschijnlijk is ze tussendoor snel naar de Eikenhorst gegaan om zich om te kleden en om kort te ontbijten met haar man en dochters. Want ook met haar gezin wil ze zo veel mogelijk tijd doorbrengen. Al met al dwingt het strakke schema van de koningin vooral veel respect af!

Blauw Bloed, iedere zaterdag, 19.40 uur, NPO 2

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons