Henk van Steeg nieuwe EO-presentator ‘Langs de Lijn En Omstreken’

'Ik vind de rafelrandjes aan de sport interessant'

in Christelijk Nieuws

Vanaf dinsdag 4 september is Henk van Steeg te horen als nieuwe presentator van het EO/NOS-programma Langs de Lijn En Omstreken’ op NPO Radio 1. Samen met NOS-collega Robbert Meeder vormt hij het vaste duo dat dit avondprogramma presenteert.

“Het hoge woord is eruit,” vertelt Henk van Steeg. “Ik presenteer Langs de Lijn En Omstreken en ik heb er enorm veel zin in. Ik voel me erg thuis op de avonden.” Al sinds 2007 is Henk te horen in de avond van NPO Radio 2. Sinds 2016 presenteert hij op deze zender elke zondagavond Thank God It’s Sunday.

Je gaat Renze Klamer opvolgen, die onlangs vertrok naar BNN-VARA…
“Dat klopt. Al voelt het alsof ik dit programma samen met Robbert Meeder gewoon ga voortzetten. Ik heb hem pas twee keer ontmoet, maar ik denk dat wij een goed duo zijn. Er is verschil qua leeftijd, achtergrond en de manier waarop we dingen aanvliegen. Dat maakt het leuk."

Wat maakt duopresentatie anders?

Heb je iets met sport?
"Ja, ik ben fervent hardloper, al moest ik vandaag – voor het eerst van mijn leven  – wel naar de fysio vanwege een knieblessure. Ik houd er erg van om mijn lijf uit te dagen en op die manier te kijken hoe ver je kunt gaan. Ik heb twee keer een halve marathon uitgelopen.

Naast alle uitslagen vind ik het persoonlijke verhaal het mooie aan sport. In Langs de Lijn En Omstreken zoeken we ook steeds naar het verhaal achter de prestatie. Over het vallen en het opstaan. Omgaan met verlies. De rafelrandjes aan de sport vind ik nog interessanter dan de gloriedagen. Bijvoorbeeld iemand als Bauke Mollema, die afgelopen weekend tweede werd in een Vuelta-rit en daar heel hard voor gestreden heeft."

Wat is het EO-geluid in dit programma?
"Ik denk dat het EO-geluid vooral komt van de enorm goede redactie die nu aan het werk is. Ik denk dat je ook dingen zult terughoren van de weg die ik – met vallen en opstaan – in mijn geloof ben gegaan. Maar wat is het EO-geluid? Op radio 5 klinkt een ander EO-geluid dan op radio 2 en op radio 1 zal het weer anders klinken. Ik hoop dat je mij een beetje leert kennen en dat ik een beetje kan laten zien wat geloof voor mij betekent, en hoe ik daarin sta. Die vrijmoedigheid voel ik zeker in dit programma."

Wat betekent dit voor je thuissituatie?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons